SMP-fuge eller MS-polymerfuge er en type fugemasse, der bruges til at samle forskellige materialer, for eksempel træ, metal, glas, plast og keramik. Denne type fugemasse har en høj elasticitet og en meget god vedhæftning til forskellige underlag, også uden brug af primere. Derudover er den vandtæt og UV-bestandig, hvilket gør den velegnet til både indendørs og udendørs brug. SMP-fuger kan også overmales.

Er SMP-fuge eller lim?

Fugemasser

SMP-fuge eller MS-polymerfuge er primært en fugemasse. Dens høje elasticitet gør, at den kan absorbere bevægelser i materialet uden at revne eller slippe fra underlaget. Derudover er den vandtæt og UV-bestandig, hvilket gør den velegnet til både indendørs og udendørs brug. SMP fuge er let at påføre og kan bruges på både lodrette og vandrette overflader. Dens hurtige hærdetid gør, at fugen kan afsluttes hurtigt, hvilket er en fordel ved større projekter.

SMP fog
Lim

SMP-fuge kan bruges som klæbemiddel til at fastgøre forskellige materialer sammen. Dens høje elasticitet gør, at den absorberer bevægelser i de materialer, der limes. Derfor er det almindeligt at bruge SMP-fuge til at fastgøre og lime f.eks. lister, paneler, gulve og lofter. hvor materialerne kan bevæge sig meget. Også når materialerne bevæger sig anderledes. Da SMP-fog også er vandtæt og UV-bestandig, er den også velegnet til limning udendørs.

SMP limma

Påfør SMP-fuge

SMP fugemasserne er meget stærkere og sejere end andre fugemasser, og de klæber til næsten alt. Fugen er efter hærdning højelastisk, punkteringssikker og kan overmales. SMP fuge er let at påføre, men du skal forberede underlaget og være forsigtig.

 

Tag et kig på filmen, hvor vi gennemgår trinene for, at du får en flot, holdbar og glat fuge.